χορωδίαΤον Νοέμβριο του 2002 το όραμα της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου για σύσταση Δημοτικής χορωδίας έγινε πραγματικότητα. Η Επιτροπή Πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια της αποστολής της για συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη, στη δημιουργία μουσικής υποδομής του Δήμου μας και στην ενθάρρυνση για συμμετοχή των δημοτών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, προχώρησε στη λειτουργία της χορωδίας του Δήμου. Η ίδρυση της χορωδίας ήταν καρπός μιας μεγάλης προσπάθειας και έκτοτε βοήθησε στην πολιτιστική ανάπτυξη και μουσική παιδεία του  Δήμου. Παράλληλα, έχει συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχει εδραιωθεί ως μέσο διάδοσης της ανθρώπινης πολυφωνικής μουσικής.

Η δημοτική μας χορωδία είναι τετράφωνη μεικτή, αποτελείται από πενήντα μέλη και διευθύνεται από τον μαέστρο Λούκα Ξενοφώντος. Η πρώτη παρουσίαση της χορωδίας έγινε στη μουσική βραδιά που διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτισμού στο Λαογραφικό Μουσείο Κώστα Καϊμακλιώτη στις 6 Ιουνίου 2003 και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια.

χορωδίαΑπό τις εμφανίσεις της χορωδίας ξεχωρίζουν οι παρουσιάσεις που έκανε στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Απολλωνία και στον Τύρναβο. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης η συμμετοχή της σε φεστιβάλ που έγινε στην Πράγα.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως νέα μέλη της δημοτικής χορωδίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Μαρία Κίτση στο τηλέφωνο 24811017 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.