Ο Δήμος Αραδίππου μέσα στα πλαίσια της προσφοράς του προς τους δημότες, τα παιδιά και τους νέους της Αραδίππου δημιούργησε θεατρικό εργαστήρι. Βασικός στόχος η υγιής απασχόληση των παιδιών και των νέων του Δήμου σε συνδυασμό με τη θεατρική καλλιέργεια και παιδεία με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Το θεατρικό εργαστήρι λειτούργησε για πρώτη φορά το Δεκέμβρη του 1999. Με μικρό δυναμικό άρχισε να χαράσσει την πορεία του. Μια πορεία που δικαιώθηκε μέσα από σκληρή δουλειά. Το 2000 ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση και του παιδικού θεατρικού σχήματος και το 2004 ακολούθησε η ίδρυση του εφηβικού εργαστηρίου.

Ανάμεσα στις διάφορες παραστάσεις στο εξωτερικό ξεχωρίζει η συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό ερασιτεχνικού θεάτρου που έγινε το 2001 στην Νέα Ορεστιάδα Ελλάδας, όπου το θεατρικό μας εργαστήρι κατέλαβε την τιμητική δεύτερη θέση με το έργο «Ευτυχώς τρελάθηκα».

Το 2006 παρουσίασε στους αποδήμους της Μεγάλης Βρετανίας το έργο «Απ’ ον ακούει του γονιού». Το 2008 το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων συμμετέσχε  σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στον Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης με το έργο «Ο αγνοούμενος».  Το 2009 συμμετέχοντας στο ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρουσίασε στη Σικελία το έργο «Εχτές, προχτές , τζιαι σήμερα».

Στα πλαίσια των εργασιών του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Αραδίππου λειτουργούν τρία τμήματα: το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι, το Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι και το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων.

Με τη σκληρή δουλειά των  σκηνοθετών μας Θέκλας Καρίττεβλη και Μαρίας Γεωργίου Κρασά  και  με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αραδίππου, το θεατρικό εργαστήρι συνεχίζει την πορεία που χάραξε. Στόχος του είναι να συνεχίσει να βελτιώνει το επίπεδο της δουλειάς του και να υπηρετεί πιστά την τέχνη του θεάτρου.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως νέα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Μαρία Κίτση στο τηλέφωνο 24811017 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.