ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά  απευθύνω εκ μέρους του Δημάρχου χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση για την απονομή του 3ου Βραβείου Λαϊκής Παράδοσης «Ανδρέας Μαππούρας».

Ο Ανδρέας Μαππούρας με την ποίησή του έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ανάδειξη της παράδοσης και της ντοπιολαλιάς της Κύπρου και υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη λαϊκή ψυχή του τόπου μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του αναγνωρίστηκε ως άξιος συνεχιστής και υπηρέτης των Τεχνών και έφυγε αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη και ένα πλούσιο  στιχουργικό  έργο. 

Η θεσμοθέτηση του βραβείου από το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας» – Αραδίππου, έχει ως στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος. Η αποψινή απονομή υπηρετεί αυτό τον σκοπό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απόψε, το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας» τιμά και βραβεύει τον καταξιωμένο Κύπριο τραγουδιστή Μιχάλη Βιολάρη.

Ο Μιχάλης Βιολάρης γέννημα θρέμμα της Κύπρου,  με την πολυετή του επιτυχημένη πορεία στο ελληνικό και κυπριακό τραγούδι, με σημαντικές συνεργασίες και με τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις έβαλε το δικό του λιθαράκι στη κυπριακή παραδοσιακή μουσική. Μέσα από τη συνεχή ενασχόληση του με την κυπριακή μουσική παράδοση, έχει συντελέσει στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία μέσα από το πέρασμα των χρόνων αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Αγαπητέ Μιχάλη,

Εκ μέρους του Δήμου Αραδίππου σας συγχαίρω για τη σημαντική  συμβολή σας στο κυπριακό τραγούδι και σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη, για να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο.

Συγχαίρω επίσης θερμά την επιτροπή του Ιδρύματος «Ανδρέας Μαππούρας», τη Δημοτική Χορωδία Αραδίππου, όλους τους συμμετέχοντες της αποψινής εκδήλωσης, καθώς και όλους  όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωση.

Σας ευχαριστώ.