Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16.00 με μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Η παρέλαση στην οποία συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και σχήματα της πόλης θα ξεκινήσει από το Μνημείο Ηρώων και αφού διασχίσει τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα καταλήξει στην πλατεία Αποστόλου Λουκά. Εκεί γύρω στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό και χορευτικό  πρόγραμμα από διάφορα σύνολα, ενώ ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά. Παράλληλα, στον χώρο στάθμευσης της πλατείας θα υπάρχουν  δραστηριότητες  για τα μικρά παιδιά όπως προσωπογραφίες, Bubble Show και μουσικοχορευτική παράσταση με παιδικές φιγούρες, Σημειώνεται ακόμη ότι θα  λειτουργήσει αγορά με χριστουγεννιάτικα περίπτερα με λιχουδιές, ροφήματα, χειροτεχνίες  κ.ά.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου η ώρα 11.00 – 13.00 και 15.00 - 20.00 με την εκδήλωση «Οδός Χριστουγέννων» η οποία θα διεξαχθεί στη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μουσική και χορούς από σύνολα και φορείς του Δήμου,  ενώ  θα λειτουργήσει επίσης χριστουγεννιάτικη αγορά. Τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια από την κυρά Αγιοβασίλαινα, να απολαύσουν μια ταχυδακτυλουργική παράσταση και να παρακολουθήσουν Bubble Show και Fire Show. Επιπρόσθετα, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με ποικίλα δρώμενα όπως προσωπογραφίες, φωτογράφηση με  χριστουγεννιάτικες φιγούρες  και ξυλοπόδαρο, ταχυδρομείο του ΄Αη Βασίλη και κατασκευή γλυκών με τις βοηθούς του ΄Αη Βασίλη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, η  ώρα 15.00 και 16.30 με μια διπλή παράσταση του παιδικού θεατρικού έργου «Πινόκιο» από ο Θέατρο Αντίλογος στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος».      

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. ΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ