Σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:30 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της Σύμβασης για Συντήρηση / Προσθηκομετατροπές σε Διατηρητέα Οικοδομή (Ιστορικό / Λαογραφικό Αρχείο Δήμου Αραδίππου) στον Δήμο Αραδίππου με τον επιτυχόντα προσφοροδότη του σχετικού διαγωνισμού «Επιχειρήσεις Α/φοι Στέλιου Κούννα Λτδ και Εταιρεία C. Roushas Trading and Development Ltd Κοινοπραξία»,  έναντι του ποσού των €189.222,00 συν ΦΠΑ.

Ο σχεδιασμός του έργου έγινε δωρεάν από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Σωτήρης Αγαπίου» και ο χρόνος αποπεράτωσης του είναι 15 μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει περιληπτικά τα ακόλουθα:

  • Επιδιόρθωση, συντήρηση και συμπλήρωση της εξωτερικής τοιχοποιίας και αποκατάσταση στην αρχική αυθεντική της μορφή.
  • Επιδιόρθωση και ανακατασκευή παραδοσιακών επιχρισμάτων
  • Συντήρηση και αποκατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων και μορφολογικών στοιχείων, σύμφωνα με την αρχική αυθεντική κατάσταση και τα παραδοσιακά πρότυπα της περιοχής.
  • Ανακατασκευή – συντήρηση υφιστάμενης οροφής (στέγη/δώμα) σύμφωνα με την αυθεντική αρχική τους μορφή.

Τη σύμβαση υπόγραψαν εκ μέρους του  Δήμου ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και εκ μέρους του επιτυχόντα προσφοροδότη ο κ. Επιφάνιος Κούννας.

Σκοπός της σύμβασης είναι η συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας (Ο.Χ.Α.) και η μετατροπή του ως βάση για το ιστορικό/λαογραφικό αρχείο του Δήμου Αραδίππου. Το κτίριο  θα μπορεί επίσης να φιλοξενεί εκδηλώσεις της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Απ. Λουκά, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Απ. Λουκά και της Επιτροπής του Ο.Χ.Α.

 

oxa