Αρχίζει η ανάπλαση της Πλατείας του Απ. Λουκά στην Αραδίππου

Υπεγράφη η Σύμβαση για το έργο, αξίας €1,3 εκατ.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αραδίππου, η ανάπλαση της ιστορικής πλατείας του Αποστόλου Λουκά, αρχίζει σύντομα, μετά την υπογραφή της Σύμβασης με τον επιτυχόντα προσφοροδότη του σχετικού διαγωνισμού «Επιχειρήσεις Α/φοι Στέλιου Κούννα Λτδ». Το έργο, η αξία του οποίου ανέρχεται στα €1,350,739.00 συν ΦΠΑ, περιλαμβάνει υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και ανακατασκευή της πλατείας και των δρόμων με νέα υλικά και προδιαγραφές. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυβόλιθοι για τους δρόμους και γρανιτόπλακες για τον χώρο της πλατείας. Έχει επίσης γίνει σχετικός σχεδιασμός για κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της περιοχής. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και να ολοκληρωθούν εντός 24 μηνών.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Σύμβασης, χαρακτηρίζοντας το έργο ως ένα τα σημαντικότερα που υλοποιούνται στον δήμο τα τελευταία χρόνια. Στόχος του έργου, ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης, είναι η ανάδειξη της σημασίας της πλατείας, μέσα από την αναβάθμιση και βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των περιοίκων και της ελκυστικότητας της περιοχής. Θέλουμε, ανέφερε ο Δήμαρχος Αραδίππου, η πλατεία μας η οποία θα συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, να αποτελέσει ένα βασικό κόμβο κοινωνικών συναθροίσεων, προς όφελος των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού.

Τη Σύμβαση υπόγραψαν, εκ μέρους του Δήμου Αραδίππου ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και εκ μέρους του επιτυχόντα προσφοροδότη ο κ. Επιφάνιος Κούννας, ενώ παρίστατο και εκπρόσωπος της πολεοδομίας.

 

plateia 1

 

plateia