Με μια ολοκληρωμένη πολιτιστική πρόταση που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του κόσμου ο Δήμος Αραδίππου υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι,  διοργανώνοντας και φέτος τις  Βραδιές Πολιτισμού.

Η  έναρξη  των   εκδηλώσεων   θα   γίνει  στις 2 Ιουλίου 2012   με την   θεατρική παράσταση «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες»,  την οποία  θα παρουσιάσει το Παιδικό  Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αραδίππου εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Θεάτρου.

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η παιδική φιέστα «Αν όλα τα παιδιά της γης….» με χορούς, τραγούδια, παιχνίδια και άφθονες λιχουδιές σε όλα τα παιδιά. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την KINDERMUSIKInternationalκαι διοργανώνεται με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης από την Κύπρο. 

Το φεστιβάλ θεάτρου συνεχίζεται στις 10 Ιουλίου με το έργο  «Ως πολλάτε αρκοντύναμεν» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Αραδίππου.

Στις 12 Ιουλίου το Θέατρο Σκιών του Χαραλάμπου Χαραλάμπους θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης γραμματικός». 

Οι Βραδιές Πολιτισμού συνεχίζονται στις 13 Ιουλίου με  την  έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Χριστοδούλου, «Χαμόγελα της Ουγκάντα». Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πατήρ Αντώνιος Μουτιάμπα, γενικός υπεύθυνος των ορφανοτροφείων της Μητρόπολης της Ουγκάντα.

Την θεατρική παράσταση «Εξουσιάζουσες» θα παρουσιάσει ο Θεατρικός ΄Ομιλος Κοντεατών και Φίλων ΤΕΡΨΙΣ στις 16 Ιουλίου, ενώ το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στις 17 Ιουλίου θα παρουσιάσει την κωμωδία «Μελωμένοι Λουκουμάδες». Στις 19 Ιουλίου το Σατιρικό Θέατρο θα παρουσιάσει το δικό του έργο με τον τίτλο «Η γιαλλουρού».

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα παρουσιάσει στις 23 Ιουλίου το μουσικό  συγκρότημα Εστουδιαντίνα «Εν φωναίς και Οργάνοις».  Στην εκδήλωση  που τιτλοφορείται «Αμ έπος αμ΄ έργον», θα συμμετάσχουν η  Μουσική Σχολή VOICEBOXκαι η Χορωδία του Π.Ο. ΕΡΜΗ Αραδίππου.  

Το Φεστιβάλ Θεάτρου θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου  με την κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ.

Οι πιο πάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο λαογραφικό μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης» στην Αραδίππου.

Οι τίτλοι τέλους για τις Βραδιές Πολιτισμού  2012 θα πέσουν στις 26 Ιουλίου με την κινηματογραφική παράσταση «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» στο Κινηματοθέατρο «ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Χορηγός των Εκδηλώσεων είναι  οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο ΟΠΑΠ Κύπρου και υποστηρικτής η ΣΠΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ