Η Αραδίππου ετοιμάζεται να ζήσει μια από τις κορυφαίες στιγμές του φετινού πολιτιστικού της προγράμματος. Με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου Αγίου της πόλης,Αποστόλου Λουκά , ο Δήμος Αραδίππου θα πραγματοποιήσει διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου με μια διπλή προβολή (ώρα 11.00 π.μ. και 2.00 μ.μ.) της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μαλλιά Κουβάρια», στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.  στην πλατεία Αποστόλου Λουκά, με επίσημο ομιλητή τον Πρέσβη Νέαρχο Παλά, Διευθυντή Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών, εκ μέρους της Υπουργού Εξωτερικών. Το πρόγραμμα το οποίο θα είναι λαογραφικού χαρακτήρα θα περιλαμβάνει  παραδοσιακούς χορούς, απαγγελίες, τραγούδια  και τσιατιστά.

Στις 18 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  το καλλιτεχνικό  μέρος των εκδηλώσεων στην πλατεία Αποστόλου Λουκά με μια συναυλία από την Δημοτική Χορωδία Αραδίππου και την Φιλαρμονική του Π.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου.

Τις εκδηλώσεις  στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.