Εγκαίνια 2ης Ομαδικής Έκθεσης Έργων Σύγχρονης Τέχνης  των παιδιών της Στ΄ τάξης του  Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου “Εγώ και το παπούτσι μου” 

 

Ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης εγκαινίασε σήμερα την ενδιαφέρουσα έκθεση με το πρωτότυπο θέμα: “Εγώ και το παπούτσι μου”. Είναι η 2η Ομαδική Έκθεση Έργων Σύγχρονης Τέχνης των παιδιών της Στ΄ τάξης του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για το μάθημα των Εικαστικών Τεχνών. Εντάσσεται μέσα στις δραστηριότητες για τον υπό έμφαση στόχο που έχει θέσει το ΥΠΠ για την ανάπτυξη στάσεων και συμπεριφορών που διακρίνουν το δημοκρατικό πολίτη.

Οι μαθητές αρχικά επεσήμαναν τις διάφορες πτυχές που συναποτελούν την έννοια της ταυτότητας και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποτυπώσουν εικαστικά μια πτυχή της δικής τους ταυτότητας πάνω σε ένα ή περισσότερα παπούτσια. Έτσι μέσα από τα έργα μοντέρνας τέχνης που παρουσιάζουν, μπορούμε να εντοπίσουμε τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις, τις προσωπικές σκέψεις και τα συναισθήματα των μαθητών-καλλιτεχνών.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το μέσο που επέλεξαν για την εικαστική τους παρέμβαση, το παπούτσι, καθώς αυτό είναι ένα αντικείμενο που ενώνει καθημερινά τον άνθρωπο με τη γη, πάνω στην οποία πορεύεται και διαμορφώνει σταδιακά την ταυτότητά του.

Ο κ. Ευαγγελίδης συγχάρηκε θερμά το Σχολείο για την πρωτότυπη αυτή Έκθεση, ιδιαίτερα δε τον υπεύθυνο δάσκαλο της Τέχνης κ. Γιώργο Σαββίδη, που ενέπνευσε και καθοδήγησε τα παιδιά να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Τα πιο πολλά συγχαρητήρια έδωσε σε όλα τα παιδιά της Στ΄ τάξης, για την προσπάθειά τους, αλλά και γιατί προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά μια άλλη πτυχή της τέχνης, αυτή της σύγχρονης τέχνης που δεν περιορίζεται μονάχα σε έναν καμβά ή ένα φύλλο χαρτιού.

Τέλος εισηγήθηκε σύντομα η Έκθεση να μεταφερθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας, για να δοθεί η δυνατότητα σε πιο πολλούς δημότες να την επισκεφθούν και να θαυμάσουν τα εκθέματα των παιδιών.

Η έκθεση βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και θα είναι ανοιχτή την Πέμπτη, 22.11.2012 από τις 8:00 -13:00 και 15:00 – 17:00 και την Παρασκευή, 23.11.2012, ώρα 8:00 -13:00.