Η τελετή λήξης του πρώτου έτους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αραδίππου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Αραδίππου.

Εισηγητής της έκτης και τελευταίας  διάλεξης  ήταν ο  Δρ Κώστας Κατσώνης, Φιλόλογος -Συγγραφέας, με θέμα «Λογοτεχνία και Μουσικοχορευτική Παράδοση της Αραδίππου από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα». Η διάλεξη εμπλουτίστηκε με μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα Παραδοσιακής Μουσικής Κυριάκου Μαππούρα και Σαββάκη Λάμπρου.

Μετά το τέλος της διάλεξης, ακολούθησε  η   απονομή των Πιστοποιητικών Παρακολούθησης του 1ου ΧρόνουΔιαλέξεων.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου έτους διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου ο  Δήμος Αραδίππου υλοποίησε με επιτυχία τον στόχο του να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα ενδιαφέροντα του. Αυτό επιτεύχθηκε με μια σειρά μορφωτικών μαθημάτων επί διαφόρων αντικειμένων από διαπρεπείς επιστήμονες στον χώρο τους οι οποίοι και πρόσφεραν  έγκυρες,  κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς στους συμμετέχοντες.

Συνδιοργανωτής του Δήμου Αραδίππου στην πραγματοποίηση των διαλέξεων είναι το ΄Ιδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας το Ράδιο Πρώτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΑΤΣΩΝΗ

 

Open University 2013