Με μια ολοκληρωμένη πολιτιστική πρόταση που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του κόσμου ο Δήμος Αραδίππου υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι,  διοργανώνοντας και φέτος τις  Βραδιές Πολιτισμού.

Η  έναρξη  των   εκδηλώσεων   θα   γίνει  στις  16 Ιουλίου 2013   με την   θεατρική παράσταση «Η συμπεθερά τζιαι η συμπεθέρα»,  την οποία  θα παρουσιάσει το  Θεατρικό Εργαστήρι του Ενηλίκων του  Δήμου Αραδίππου, εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Θεάτρου.

Στις 18 Ιουλίου το Σατιρικό Θέατρο θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Τρόϊκα; Βάρτου ρίγανη!», ενώ στις 19 Ιουλίου το Θέατρο Σκιών του Χαραλάμπου Χαραλάμπους θα παρουσιάσει την παράσταση «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη».

Το Φεστιβάλ Θεάτρου συνεχίζεται στις 23 Ιουλίου με το έργο  «Ο Παπαφίγγος» από το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και ολοκληρώνεται στις 24 Ιουλίου με την κωμωδία «Ο Καραγκιόζης παραλίγο βεζύρης» από τον Θεατρικό ΄Ομιλο Κοντεατών και Φίλων ΤΕΡΨΙΣ. 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 26 Ιουλίου με μια προβολή βουβού κινηματογράφου της κωμωδίας του Τσάρλι Τσάπλιν «Το τσίρκο».

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι θεατές στις 29 Ιουλίου  με το πανηγύρι χρωμάτων. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με την παράσταση κρουστών οργάνων του συγκροτήματος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και της Μουσικής Σχολής VOICE BOX. Θα ακολουθήσει ένα φωτεινό πανηγύρι με διάφορους σταθμούς, παιχνίδια και δραστηριότητες  για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση διοργανώνεται  σε συνεργασία με το PURECOLOUR& MINDCOACHINGκαι το ΣΚΕ Αραδίππου.   

Οι τίτλοι τέλους για τις Βραδιές Πολιτισμού  2013 θα πέσουν στις 31 Ιουλίου με την  κινηματογραφική ταινία «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» με τους Τζακ Μπλακ και ΄Εμιλυ Μπλαντ.

Οι θεατρικές παραστάσεις, το θέατρο σκιών και το πανηγύρι χρωμάτων θα πραγματοποιηθούν στο λαογραφικό μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης» , ενώ οι κινηματογραφικές προβολές στο Κινηματοθεάτρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Μέγα Χορηγός των Εκδηλώσεων είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Χορηγοί  ο ΟΠΑΠ Κύπρου και το Πανεπιστήμιο UCLANCYPRUS.

΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Εκδηλώσεις 2013