Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ιατρείου Αραδίππου, στην πλατεία Αποστόλου Λουκά. Τα εγκαίνια τέλεσε ο  Υπουργός  Υγείας, κ. Πέτρος Πετρίδης και του αγιασμού  προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου, κ.κ. Χρυσόστομος.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αραδίππου,  κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης,  τόνισε ότι ο Δήμος Αραδίππου με την υλοποίηση του έργου αυτού,  αποδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει στη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη των δημοτών μας. Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι η λειτουργία του νέου αυτού Ιατρείου θα υπηρετήσει τον στόχο του Δήμου για παροχή όσο το δυνατόν, ποιοτικότερων υπηρεσιών σε όλα τα μέλη της τοπικής  κοινωνίας.

Η  πολιτική υγείας της Κυβέρνησης διέπεται από τη θεμελιακή αρχή ότι η υγεία ως κοινωνικό αγαθό αποτελεί ευθύνη του κράτους, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στον δικό του χαιρετισμό, ο οποίος πρόσθεσε ότι με βάση την αρχή αυτή, το Υπουργείο Υγείας έχει ως κύρια επιδίωξη τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου υγείας του κυπριακού λαού, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη πρόληψη των ασθενειών και παρέχοντας σε κάθε πολίτη ψηλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας.

Ο  κ. Πετρίδης πρόσθεσε ότι  οι προσπάθειες μόνο του κράτους, πολλές φορές δεν αρκούν από μόνες τους και η συνεργασία του κράτους μαζί με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιωτικούς φορείς, μπορούν να καλύψουν κενά και να επιλύσουν πολλά προβλήματα.

Όπως ανέφερε «έχουμε πάμπολλα παραδείγματα όπου η πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις ενέργειες της ακόμη και στο Τομέα Υγείας έχει προσφέρει πάρα πολλά», σημειώνοντας πως «ένα απτό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία του φίλου Δημάρχου Αραδίππου και του Δημοτικού του Συμβουλίου να ανεγείρουν σύγχρονο Δημοτικό Ιατρείο, το οποίο θα συμβάλει στην ποιοτικότερη παροχή Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας».

«Η ενέργεια αυτή», πρόσθεσε, «θα επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Αραδίππου».

 

Infirmary

 

Infirmary