Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλοςτων εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα με την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Η φωταγώγηση θα γίνει  στις 14 Δεκεμβρίου 2013 στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά από τον Δήμαρχο Αραδίππου κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη, η ώρα 18.00 . Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μουσικά σύνολα . Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση του ΄Αη Βασίλη ο οποίος  θα χαρίσει γλυκά στα παιδιά.   

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα γίνει τριπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας  «Ο ΑΛΒΙΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2», στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, η ώρα 9.30-13.00 στη Φάτνη του μικρού Χριστού (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄89), τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με τους τάρανδους και τα ξωτικά. Η κυρά Αι – Βασίλαινα θα χαρίζει μπαλονοδημιουργίες και θα κάνει στα μικρά παιδιά προσωπογραφίες. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα  περιμένει όλους, μικρούς και  μεγάλους,  για βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει ζαχαρωτά, ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Οι μικροί  μας δημότες θα μπορούν να διασκεδάσουν στο ζαχαρόσπιτο και να θαυμάσουν τη γυναίκα του ΄Αη Βασίλη να ετοιμάζει κουλουράκια.   Η ίδια εκδήλωση με το τρενάκι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η ώρα 14.00 – 17.00 στην περιοχή  Κρασά (Καμάρες), στην συμβολή των οδών Καλύμνου & Μιχαήλ Ζένιου.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα γίνει τριπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας «ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ», στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με την επίσκεψη του ΄Αη Βασίλη με την άμαξα του ο οποίος θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά,  στο Πάρκο Ψυχικής Υγείας (Περιοχή ΄Εξω Γη- Καμάρες).

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. ΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ