Στο  πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές», ο Δήμος Αραδίππου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014, στο Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης», Πολιτιστικό Φεστιβάλ με τίτλο «Πολιτισμός Χωρίς Σύνορα».

Η Δράση «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές»,η οποία εντάσσεται κάτω από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, για το Ετήσιο Πρόγραμμα 2012 της Κυπριακής Δημοκρατίας, υλοποιείται από τον Δήμο Αραδίππου, ως επικεφαλή εταίρο και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας, ως εταίρο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να βιώσει ένα πολύμορφο πολιτιστικό ταξίδι μέσω διαφόρων τραγουδιών, χορών και παιχνιδιών από Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ινδία, Αφρική, Φιλιππίνες αλλά και Κύπρο.Προσφέρθηκε επίσης η ευκαιρία, τόσο προς τους Υπηκόους Τρίτων Χωρών (Υ.Τ.Χ), αλλά και στους Κύπριους υπηκόους, να ζήσουν συναισθήματα αλληλεγγύης και συνεργασίας καθώς και να γνωρίσουν καινούριες προοπτικές που αποκτάνε οι ανθρώπινες ομάδες και κοινότητες, όταν αγκαλιάζουν χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, ανθρώπους όλων των φυλών και όλων των χωρών.

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου, «η κοινωνική ένταξη αποτελεί μια αμφίδρομη διαδικασία : Από την μια πλευρά συντελείται η προσαρμογή των Υ.Τ.Χ. στο περιβάλλον της χώρας υποδοχής, ενώ από την άλλη, η προώθηση της κατανόησης και αποδοχής της διαφορετικότητας στην τοπική κοινωνία. Ως εκ τούτου, ο ρόλος των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, είναι ιδιαίτερα σημαντικός».