Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα με την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Η φωταγώγηση θα γίνει  το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά από τον Δήμαρχο Αραδίππου κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη, η ώρα 18.00 . Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χοροί από διάφορα σύνολα . Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση του ΄Αη Βασίλη ο οποίος  θα χαρίσει γλυκά στα παιδιά , ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Στον ίδιο χώρο θα γίνονται επίσης μπαλονοδημιουργίες και προσωπογραφίες ενώ στους μεγάλους θα προσφέρεται κρασί.

Το Σάββατο  20 Δεκεμβρίου θα γίνει τριπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας  « Ψυχρά και ανάποδα», στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, η ώρα 9.30-13.00 στη Φάτνη του μικρού Χριστού (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄89), τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με τους τάρανδους και τα ξωτικά. Η κυρά Αι – Βασίλαινα θα χαρίζει μπαλονοδημιουργίες και θα κάνει στα μικρά παιδιά προσωπογραφίες. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα  περιμένει όλους, μικρούς και  μεγάλους,  για βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει ζαχαρωτά, ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Οι μικροί  μας δημότες θα μπορούν να διασκεδάσουν στο ζαχαρόσπιτο και να θαυμάσουν τη γυναίκα του ΄Αη Βασίλη να ετοιμάζει κουλουράκια και να παρακολουθήσουν μια παράσταση από ταχυδακτυλουργό .   Η ίδια εκδήλωση με το τρενάκι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η ώρα 14.00 – 16.30 στην περιοχή  Κρασά (Καμάρες), στην συμβολή των οδών Καλύμνου και Μιχαήλ Ζένιου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη  30 Δεκεμβρίου 2014, με την επίσκεψη του ΄Αη Βασίλη με την άμαξα του ο οποίος θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά και θα τα παίρνει βόλτα,  στο Πάρκο Ψυχικής Υγείας (Περιοχή ΄Εξω Γη- Καμάρες). Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα γίνονται  μπαλονοδημιουργίες και προσωπογραφίες, ενώ θα υπάρχουν και φουσκωτά για τους μικρούς δημότες.   

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. 'Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ