Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλοςτων εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα με την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Η φωταγώγηση θα γίνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015και ώρα 18.00στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά από τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μουσικά σύνολα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση του ΄Αη Βασίλη ο οποίος  θα χαρίσει γλυκά στα παιδιά , ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Στον ίδιο χώρο θα γίνονται επίσης μπαλονοδημιουργίες και προσωπογραφίες και θα προσφέρεται ζεστό κρασί στους μεγάλους.

Το Σάββατο 19  Δεκεμβρίου, η  ώρα 13.00 και 15.00  θα γίνει διπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας  « ArthurChristmas– Ο γιος  του ΄Αη Βασίλη», στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων,  Σάββατο  26 Δεκεμβρίου, η ώρα 9.30-13.00 στη Φάτνη του μικρού Χριστού (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄89), τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με τους τάρανδους και τα ξωτικά. Η κυρά Αι – Βασίλαινα θα χαρίζει μπαλονοδημιουργίες και θα κάνει στα μικρά παιδιά προσωπογραφίες. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα  περιμένει όλους, μικρούς και  μεγάλους,  για βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει ζαχαρωτά, ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Οι μικροί  μας δημότες θα μπορούν να διασκεδάσουν στο ζαχαρόσπιτο, να θαυμάσουν τη γυναίκα του ΄Αη Βασίλη να ετοιμάζει κουλουράκια και να παρακολουθήσουν μια παράσταση από ταχυδακτυλουργό. Η ίδια εκδήλωση με το τρενάκι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η ώρα 14.00 – 16.30 στην περιοχή  Κρασά (Καμάρες), στην συμβολή των οδών Καλύμνου & Μιχαήλ Ζένιου.

Την κινηματογραφική ταινία «Cinderella- Σταχτοπούτα» θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν τα παιδιά στο Κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου σε μια διπλή προβολή, η ώρα 13.00 και 15.00. 

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, με την επίσκεψη του ΄Αη Βασίλη με την άμαξα του ο οποίος θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά και θα τα παίρνει βόλτα,  στο Πάρκο Ψυχικής Υγείας (Περιοχή ΄Εξω Γη- Καμάρες).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα γίνονται μπαλονοδημιουργίες και προσωπογραφίες,  θα υπάρχουν φουσκωτά και θα πραγματοποιηθεί μια μαγική παράσταση από ταχυδακτυλουργό για τους μικρούς δημότες.

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. ΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ