Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλοςτων εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016και ώρα 16.30 με μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Η παρέλαση στην οποία συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και σχήματα της πόλης θα ξεκινήσει από το Μνημείο Ηρώων και αφού διασχίσει τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα καταλήξει στην πλατεία Αποστόλου Λουκά. Εκεί γύρω στις 17.45 θαπραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μουσικά σύνολα. Στην πλατεία θα βρίσκεται ο ΄Αη Βασίλης ο οποίος  θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά , ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Στον ίδιο χώρο θα γίνονται επίσης μπαλονοδημιουργίες και προσωπογραφίες και θα προσφέρεται κρασί στους μεγάλους.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, η  ώρα 13.00 και 15.00 και 17.00  θα γίνει τριπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας  «Τα δώδεκα σκυλιά των Χριστουγέννων»,  στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων,  Δευτέρα   26 Δεκεμβρίου, η ώρα 9.30-13.00 στη Φάτνη του μικρού Χριστού (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄89), τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με τους τάρανδους και τα ξωτικά. Η κυρά Αι – Βασίλαινα θα χαρίζει μπαλονοδημιουργίες και θα κάνει στα μικρά παιδιά προσωπογραφίες. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα  περιμένει όλους, μικρούς και  μεγάλους,  για βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει ζαχαρωτά, ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Οι μικροί  μας δημότες θα μπορούν να διασκεδάσουν στο ζαχαρόσπιτο, να θαυμάσουν τη γυναίκα του ΄Αη Βασίλη να ετοιμάζει κουλουράκια και να παρακολουθήσουν μια παράσταση από ταχυδακτυλουργό. Η ίδια εκδήλωση με το τρενάκι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η ώρα 14.00 – 16.30 στην περιοχή  Κρασά (Καμάρες), στην συμβολή των οδών Καλύμνου & Μιχαήλ Ζένιου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, με την επίσκεψη του ΄Αη Βασίλη με την άμαξα του ο οποίος θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά και θα τα παίρνει βόλτα,  στο Πάρκο Ψυχικής Υγείας (Περιοχή ΄Εξω Γη- Καμάρες). Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα γίνονται μπαλονοδημιουργίες και προσωπογραφίες,  θα υπάρχουν φουσκωτά και θα πραγματοποιηθεί μια μαγική παράσταση από ταχυδακτυλουργό για τους μικρούς δημότες.

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. ΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ