Ο Δήμος Αραδίππου συνεχίζοντας την πολιτιστική αναβάθμιση και πληροφόρηση των δημοτών του, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αραδίππου, την τρίτη διάλεξη του πέμπτου έτους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αραδίππου.
 
Εισηγητής της τρίτης διάλεξης είναι ο Δρ Μιχάλης Λοϊζίδης, Διευθυντής ΜΚΟ ΑΚΤΗ, του Κέντρου Μελετών και ΄Ερευνας, Χημικός Μηχανικός (Δίπλωμα ΕΜΠ), Περιβαλλοντολόγος Μηχανικός (DIC, MSc, Phd). Το θέμα το οποίο θα παρουσιάσει ο κος Λοϊζίδης είναι «Πώς η εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης μπορεί να ενισχύσει, επεκτείνει, αναβαθμίσει την κάθε υφιστάμενη δουλειά / ή και να δημιουργήσει νέες βιώσιμες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας».
 
Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα ενδιαφέροντα του με μια σειρά μορφωτικών μαθημάτων επί διαφόρων αντικειμένων, από διαπρεπείς επιστήμονες στον χώρο τους και να προσφέρει έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις και προβληματισμούς.
 
Συνδιοργανωτής των διαλέξεων του Δήμου Αραδίππου είναι το ΄Ιδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή, και Χορηγός Επικοινωνίας το ΡΙΚ.