Η τελετή λήξης του πέμπτου έτους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αραδίππου πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2017  με την έκτη και τελευταία διάλεξη του έτους.

Εισηγήτρια της έκτης διάλεξης ήταν η Δρ Ιωαννίδου ΄Ελενα, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Διδακτική της Γλώσσας / Κοινωνιογλωσσολογία του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θέμα της έκτης και τελευταίας διάλεξης του Πανεπιστημίου ήταν «Δημιουργώντας ένα δυναμικό γλωσσικό και κειμενικό περιβάλλον για τα παιδιά. Πρακτικές γραμματισμού και λόγου στο σπίτι». Μετά το τέλος της διάλεξης, ακολούθησε η απονομή των Πιστοποιητικών Παρακολούθησης του 5ου ΄Ετους Διαλέξεων. Με την ολοκλήρωση του πέμπτου  έτους διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου ο  Δήμος Αραδίππου υλοποίησε με επιτυχία τον στόχο του για επίτευξη μιας σειράς μορφωτικών μαθημάτων επί διαφόρων αντικειμένων από διαπρεπείς επιστήμονες στο χώρο τους οι οποίοι και πρόσφεραν  έγκυρες,  κατασταλαγμένες γνώσεις, αλλά και προβληματισμούς στους συμμετέχοντες. Η απήχηση στο κοινό που ήταν σημαντική και η αθρόα προσέλευση του κόσμου έδωσε το έναυσμα για συνέχιση του θεσμού.

Συνδιοργανωτής των διαλέξεων του Δήμου Αραδίππου είναι το ΄Ιδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή, ενώ Χορηγός  Επικοινωνίας το ΡΙΚ.