Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ανοίγει επίσημα η αυλαία για τις Βραδιές Πολιτισμού 2017 του Δήμου Αραδίππου,  με τη  θεατρική παράσταση «Βουράτε να αρμάσουμεν την Αντριανού», την οποία  θα παρουσιάσει το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Αραδίππου. Το ίδιο έργο το οποίο εντάσσεται στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου, θα πραγματοποιήσει μια δεύτερη παράσταση,  την Τρίτη  4 Ιουλίου. 

Την επόμενη μέρα, 5 Ιουλίου, η Δημοτική Παιδική Χορωδία Αραδίππου θα ανεβάσει τη μουσική παράσταση «΄Ονειρο παιδιών της γειτονιάς», ενώ το ίδιο βράδυ  το Θέατρο Σκιών του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Μέγα Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι». Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή, 7 Ιουλίου με την ελληνική κινηματογραφική ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης».

Η κινηματογραφική ταινία θα προβληθεί στο Κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο λαογραφικό μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης». Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν  στις 8.30 μ.μ.

Μέγας χορηγός των Εκδηλώσεων είναι ο ΟΠΑΠ Κύπρου και χορηγοί η Τράπεζα Κύπρου, η εταιρεία TGI FRIDAYS και το Δικηγορικό γραφείο Γιώργος Α. Βασιλείου ΔΕΠΕ.  

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.