Με μεγάλη επιτυχία έγινε η επίσημη έναρξη των Βραδιών Πολιτισμού 2017 του Δήμου Αραδίππου, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο κος Κύπρος Κυπριανού, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Βουράτε να αρμάσουμεν την Αντριανού», σε σκηνοθεσία Μαρίας Γεωργία Κρασιά, από το Θεατρικό Εργαστήρι  Ενηλίκων του Δήμου  Αραδίππου. Το έργο καταχειροκροτήθηκε από  πλήθος  κόσμου στο κατάμεστο λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης».

Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, τόνισε ότι οι Βραδιές Πολιτισμού, οι οποίες διάγουν φέτος τη 17η τους χρονιά, αποτελούν έναν επιτυχημένο θεσμό που προάγει τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση στον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι  θεσμός αυτός, χρόνο με τον χρόνο υπερβαίνει τα όρια της Αραδίππου και της ευρύτερης περιοχής, εμπλουτίζει συνεχώς το περιεχόμενό του και πλαταίνει τις αναζητήσεις του.

Μέγα Χορηγοί των Εκδηλώσεων είναι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και  ο ΟΠΑΠ Κύπρου και χορηγοί η Τράπεζα Κύπρου, η εταιρεία  TGI FRIDAYS και το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Βασιλείου. Ηείσοδος είναι δωρεάν για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις .