Με μια ολοκληρωμένη πολιτιστική πρόταση ο Δήμος Αραδίππου υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι,  διοργανώνοντας για ακόμη μια φορά τις  Βραδιές Πολιτισμού. Με κυριότερους  άξονες την καλλιτεχνική δράση, την πολιτιστική παραγωγή, την εκπαιδευτική δραστηριότητα και την προβολή του Δήμου, οι εκδηλώσεις  πρόσφεραν στον κόσμο μοναδικές στιγμές τέχνης και αυθεντικής ψυχαγωγίας.

Η  έναρξη  των   εκδηλώσεων  πραγματοποιήθηκε  στις 3 Ιουλίου  2017  με τη θεατρική παράσταση «Βουράτε να αρμάσουμεν την Αντριανού», από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Αραδίππου. Το ίδιο έργο το οποίο ήταν ενταγμένο στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου, πραγματοποίησε μια δεύτερη παράσταση, στις  4  Ιουλίου. 

Την επόμενη μέρα, 5 Ιουλίου, η Δημοτική Παιδική Χορωδία Αραδίππου ανέβασε τη μουσική παράσταση «΄Ονειρο παιδιών της γειτονιάς», ενώ το ίδιο βράδυ το Θέατρο Σκιών του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, παρουσίασε την παράσταση «Ο Μέγα Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι». Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στις 7 Ιουλίου με την προβολή της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας «Η αρχόντισσα και ο αλήτης».

Στις 11 Ιουλίου η Δημοτική Χορωδία Αραδίππου παρουσίασε τη μουσική εκδήλωση «Κάπου βραδιάζει», ενώ στις 12 Ιουλίου προβλήθηκε η ελληνική κινηματογραφική ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο».

«Οι τρίπλαροι τζιαι ο δράκος της Μηλιάς» ήταν η θεατρική παράσταση την οποία παρουσίασε το Θέατρο «Αντίλογος» στις  13 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στις  14 Ιουλίου με μια κυπριακή παραδοσιακή βραδιά με τσιατιστά και τραγούδια από το συγκρότημα  του Κυριάκου Μαππούρα και από Αραδιππιώτες και άλλους λαϊκούς ποιητές, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου σε συνεργασία με το ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας».

Στις 17 Ιουλίου, το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Φον Δημητράκης», ενώ την Τρίτη 8 Ιουλίου το κοινό είχε  την ευκαιρία να παρακολουθήσει την  ελληνική κινηματογραφική ταινία «Κάτι να καίει».

Οι τίτλοι τέλους για τις Βραδιές Πολιτισμού  2017 έπεσαν στις 21 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση «Μικροί Φαρισσίοι», από τον Θεατρικό ΄Ομιλο Κοντεατών και Φίλων ΤΕΡΨΙΣ.

Οι κινηματογραφικές ταινίες προβλήθηκαν στο Κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο λαογραφικό μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης».

Μεγάλοι χορηγοί των Εκδηλώσεων ήταν η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ο ΟΠΑΠ Κύπρου, ενώ χορηγοί η Τράπεζα Κύπρου, η εταιρεία TGIFRIDAYSκαι το Δικηγορικό γραφείο Γιώργος Α. Βασιλείου ΔΕΠΕ.  

΄Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όλες οι εκδηλώσεις ήταν δωρεάν για το κοινό, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία. Την ίδια στιγμή αποτελέσαν ένα έναυσμα για συνάντηση, ψυχαγωγία και αισθητικές υπερβάσεις.