Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αραδίππου επ’ ευκαιρίας της πανήγυρης του πολιούχου Αγίου της πόλης, Αποστόλου Λουκά, οι οποίες κράτησαν δύο ημέρες.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στην πλατεία Αποστόλου Λουκά, με μία εκδήλωση λαογραφικού χαρακτήρα η οποία περιλάμβανε απαγγελίες,  παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και τσιατιστά. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο  κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε η προβολή παιδικής ταινίας στον κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Το ίδιο βράδυ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση μουσικοχορευτικού προγράμματος για τη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου και με την συμμετοχή διαφόρων τοπικών σχημάτων του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την  επόμενη μέρα με την παρουσίαση χορευτικού προγράμματος και  με τη  συμμετοχή διαφόρων τοπικών σχημάτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τόνισε  ότι οι Κύπριοι  διαθέτουν μία  τεράστιας αξίας, παρακαταθήκη πατρογονικής, πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ  ταυτόχρονα  υπογράμμισε ότι η μαζική παρουσία του κοινού στις λαογραφικές εκδηλώσεις, ενισχύει και προβάλει τον πολιτισμό και την πολύχρονη παράδοση του λαού μας.

 

 

 

20171026d