Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα τη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16.15 με μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Η παρέλαση στην οποία συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και σχήματα της πόλης θα ξεκινήσει από το Μνημείο Ηρώων και αφού διασχίσει τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα καταλήξει στην πλατεία Αποστόλου Λουκά. Εκεί γύρω στις 17.15 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μουσικά σύνολα. Στην πλατεία θα βρίσκεται ο ΄Αη Βασίλης ο οποίος θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά, ποπ- κορν και μαλλί της γριάς, ενώ στον ίδιο χώρο θα προσφέρεται κρασί στους μεγάλους. Την ίδια στιγμή στην πλατεία θα λειτουργήσουν αγορές σε Χριστουγεννιάτικα ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές, ροφήματα κ.ά.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30 με την εκδήλωση «Οδός Χριστουγέννων» η οποία θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ (περιοχή Τράπεζας Κύπρου). Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μουσική και χορούς από σύνολα και φορείς του Δήμου, ενώ  τα μικρά παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με μια παράσταση από  ταχυδακτυλουργό. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσουν αγορές σε Χριστουγεννιάτικα ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές, ροφήματα κ.ά.

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων,  Τρίτη  26 Δεκεμβρίου, η ώρα 9.30-13.00 στη Φάτνη του μικρού Χριστού (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄89), τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με τους τάρανδους και τα ξωτικά. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα  περιμένει όλους, μικρούς και  μεγάλους,  για βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει ζαχαρωτά, ποπ κορν και μαλλί της γριάς, ενώ η  κυρά Αι – Βασίλαινα θα κάνει στα μικρά παιδιά προσωπογραφίες. Οι μικροί  δημότες θα μπορούν να διασκεδάσουν στο ζαχαρόσπιτο, να θαυμάσουν τη γυναίκα του ΄Αη Βασίλη να ετοιμάζει κουλουράκια και να παρακολουθήσουν μια παράσταση από ταχυδακτυλουργό. Η ίδια εκδήλωση με το τρενάκι θα συνεχιστεί η ώρα 14.00 – 16.30 στην περιοχή Κρασά (Καμάρες), στην συμβολή των οδών Καλύμνου & Μιχαήλ Ζένιου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, η  ώρα 13.00 και 15.00 και 17.00 με μια τριπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας  «Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης»,  στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. ΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ