Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

1. Η ιστορία του

Το  Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου είναι χτισμένο στην ανατολική πλευρά της Αραδίππου, στην περιοχή με το τοπωνύμιο "Τραχώνι".  Χτίστηκε με τη συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μέσω της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω της αύξησης των μαθητών μετά την προσφυγιά.

Ο θεμέλιος λίθος κατατέθηκε το 1984 ενώ για πρώτη φορά λειτούργησε τη σχολική χρονιά 1984 - 1985. Τα εγκαίνια έγιναν στις 14 Φεβρουαρίου 1987 από τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού. Την περίοδο εκείνη λειτούργησαν έξι τμήματα με 168 μαθητές. Πρώτη διευθύντρια ήταν η κυρία Μαρούλα Αναστασίου.

Στο Γ΄ Δημοτικό Αραδίππου λειτουργούν δύο Μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης με παιδιά τα οποία σε κάποια μαθήματα εντάσσονται στα κανονικά τμήματα. Στο σχολείο υπάρχει επίσης καθημερινά δασκάλα Ειδικής Εκπαίδευσης που βοηθά παιδιά τα οποία παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Την περίοδο 2007-2008 το σχολείο έτυχε κτιριακής αναβάθμισης.  Συγκεκριμένα ανεγέρθησαν τρεις νέες αίθουσες και νέο κλιμακοστάσιο, αναβαθμίστηκε η αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αναδομήθηκε η αυλή και κατασκευάστηκε νέο γήπεδο καλαθόσφαιρας. Ως συνέπεια αυτών των αλλαγών δημιουργήθηκε αίθουσα τέχνης και αίθουσα σχεδιασμού & τεχνολογίας. Το σχολείο διαθέτει επίσης αίθουσα μουσικής και εργαστήριο οικιακής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2011 στο χώρο του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου ανεγέρθηκε και λειτουργεί το Γ΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αραδίππου, πράγμα πολύ  βοηθητικό για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.

 

2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Λεωφ. 25ης Μαρτίου αρ.63, 

7104 Αραδίππου

Τηλέφωνο: 24532344

Φαξ: 24532442

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.dim-aradippou3-lar.schools.ac.cy