ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

1. Η ιστορία του

Το Γυμνάσιο Αραδίππου κοσμεί και συνεισφέρει με την παρουσία του στην κοινότητα Αραδίππου εδώ και τριάντα χρόνια. Η εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων στην περιοχή  της Λάρνακας μετά τη συμφορά που έπληξε την Κύπρο το 1974, το πραξικόπημα και την τούρκικη εισβολή, δημιούργησαν έντονη την ανάγκη για ίδρυση  γυμνασίου στην περιοχή. Ιδρύεται το 1978 ως απογευματινό σχολείο και συστεγάζεται στο  Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου. Το 1981 άρχισε η λειτουργία του Γυμνασίου στο δικό του χώρο με πέντε αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερα γραφεία. Την ίδια χρονιά στην εκπαιδευτική περιφέρεια Αραδίππου περιλήφθηκαν και οι τρεις προσφυγικοί συνοικισμοί της περιοχής, οι Κόκκινες, το Τσιακκιλερό και οι Άγιοι Ανάργυροι. Έτσι, τα τμήματα του Γυμνασίου αυξήθηκαν σε δέκα με την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των Συνοικισμών που θα φοιτούσαν στην Α΄ τάξη. Τη χρονιά 1981-82 το σχολείο λειτουργεί για πρώτη φορά με έξι τμήματα της Α΄ τάξης, δύο τμήματα της Β΄ τάξης και δύο της Γ΄ τάξης.

Για τη δράση των μαθητών του σχολείου, τις εκδηλώσεις και προσφορά του σχολείο προς την κοινότητα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αραδίππου η οποία είναι πλούσια σε εκπαιδευτικό υλικό και συνεχώς ενημερωμένη με θέματα που απασχολούν τους μαθητές, εκπαιδευτικούς  και γονείς.

 

2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Κυριάκου Μάτση 32

7102 Αραδίππου 

Τηλέφωνο: 24530570

Φαξ: 24533059

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ιστοσελίδα: http://gym-aradippou-lar.schools.ac.cy