1. Η ιστορία του

Το 1995 η Σχολική εφορεία ζητούσε την ανέγερση Λυκείου στην Αραδίππου. Μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα κυβερνητικά τμήματα και με εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, αποφασίσθηκε η ανέγερση του Λυκείου. Ο αείμνηστος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πεύκιος Γεωργιάδης θέλησε να πραγματοποιήσει το όραμα της Κοινότητας και τροχιοδρόμησε τις εργασίες. Το οικονομικό κόστος της ανέγερσης ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κράτος.

Το σχολείο παραδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2007 και αμέσως άρχισε τη λειτουργία του και η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε με το τέλος του 2008. Τα εγκαίνια του Λυκείου Αραδίππου τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στις 14 Δεκεμβρίου 2009.

Το Λύκειο Αραδίππου διαθέτει πολλές εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας, όπως π.χ. εργαστήρια χημείας και βιολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικής κλπ.

Σε μια εποχή που η πολυγλωσσία χαρακτηρίζει και τις πολυεθνικές κοινωνίες και η παιδεία αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας των παιδιών, το Λύκειο Αραδίππου δραστηριοποιείται σε προγράμματα εξ αποστάσεως, σε εκπαιδευτικά προγράμματα που φέρνουν τους μαθητές της Ευρώπης πιο κοντά με τους μαθητές του Λυκείου Αραδίππου.

 

2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Αναγεννήσεως 5

7101 Αραδίππου

Τηλέφωνο: 24813707

Fax: 24532180

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: http://lyk-aradippou-lar.schools.ac.cy