ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ ΣΚΥΒΑΛΩΝ

Ο Δήμος Αραδίππου πρωτοπορεί και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες του σε ακόμη ένα τομέα. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επιλέξει ένα χώρο στα όρια του Δήμου για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου. Στον οργανωμένο αυτό χώρο θα μπορούν οι δημότες να τοποθετούν κλαδέματα, γρασίδια, χόρτα και άλλα ογκώδη σκύβαλα, όπως χαλιά, έπιπλα, και άλλα άχρηστα υλικά τα οποία λόγω όγκου δεν είναι δυνατόν να παραληφθούν από τα σκυβαλοφόρα οχήματα του Δήμου.

Τα Πράσινα Σημεία είναι μια δοκιμασμένη πρακτική που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Σε εύκολα προσβάσιμη και κοντινή απόσταση οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν και αποθέσουν στους κάδους που υπάρχουν εκεί νόμιμα τα ογκώδη σκύβαλά τους.

Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Αραδίππου βρίσκεται περίπου 300 μέτρα βόρεια των μύλων ζωοτροφών της ΣΠΕ Αλληλεγγύης. Πατήστε εδώ για να δείτε σχετικό χάρτη.

Με σκοπό να διευκολύνει τους δημότες μέχρι να γίνει το έργο, ο Δήμος έχει ήδη τοποθετήσει 5-6 μεγάλους μεταλλικούς κλάδους (skip) στους οποίους οι δημότες μπορούν να τοποθετούν τα ογκώδη σκύβαλά τους. Θερμή παράκληση να τοποθετούνται στους κάδους και όχι στο έδαφος, αλλιώτικα δυσκολεύεται το έργο των υπαλλήλων του Δήμου που θα τα μεταφέρουν σε ΧΥΤΥ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία αποτελεί αδίκημα η ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών και άχρηστων υλικών σε μη επιτρεπόμενους χώρους, όπως π.χ. σε οικόπεδα, χωράφια, ή άλλους δημόσιους χώρους. Πρόσωπα που θα εντοπιστούν να διαπράττουν τέτοιο αδίκημα, δεν θα αφήνουν άλλη επιλογή στον Δήμο από του να λάβει εναντίον τους τα μέτρα που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες για το πιο πάνω θέμα οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου στα τηλέφωνα 24811085 & 24811081. Για να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά, μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..